Tel. : 0529-456111

Velatura Automatic Chronograaf

Velatura Automatic Chronograaf

De Velatura Automaat Chronograaf, het topmodel uit de Velatura collectie, huisvest één van de meest geavanceerde automaat chronografen ooit gebouwd. Het kaliber 8R28 heeft alle eigenschappen van ‘s werelds beste chronografen. Zo is het kaliber voorzien van een kolomwiel en een verticaal koppelingssysteem om maximale nauwkeurigheid te verzekeren. Maar ook het gangreserve van meer dan 45 uur kan geen enkel ander horloge bieden. Daarbij heeft de Automaat Chronograaf een compleet nieuwe innovatie, een dunne drie-gerichte hamer uit één stuk die alle drie de chronograafwijzers in één keer op nul kunnen zetten.

De nieuwe chronograaf heeft alle eigenschappen in zich die Velatura tot een succes gemaakt hebben, vooral het gebruik van de combinatie van materialen die de prestaties van de beste zeilers hebben geoptimaliseerd. In de kast wordt gebruik gemaakt van roestvrij staal, carbon en urethaan. De wijzerplaat is gemaakt van carbon en de bezel van carbon en staal, terwijl de band urethaan voor het gewicht en staal voor sterkte combineert.

Voor dit model geldt dat er slechts 2000 wereldwijd werden geproduceerd, waarvan er slechts 125 naar Nederland zijn gekomen.